Tel: 0478 34 84 13 (altijd bereikbaar) Email: info@thuisverplegingkris.be

Thuisverpleging Kris

Onze zorgen

Hygiënische zorgen

Wij staan in voor het dagelijks wassen van onze mensen, aan de lavabo, in de douche, …  Toiletbezoek, hydratatie van de huid, oogdruppels,…

Haren wassen en nagels knippen horen ook binnen de mogelijkheden. Voor de voeten verwijzen wij de mensen door naar de pedicure.  Wij hebben ook nauwe contacten met kappers/sters aan huis indien nodig.

Inspuitingen

Alle mogelijke inspuitingen ( buik, billen, armen, …) na operaties of pijntherapie, toedienen van insuline…

Diabetes / suikerziekte

Wij staan in voor het maken van dagprofielen met de insulinewaardes van de patiënten en het toedienen van de juiste hoeveelheid insuline.
Ook het begeleiden van nieuwe diabetespatiënten en het aanleren van zelfstandig opvolgen van hun suikerwaardes en toedienen van insuline via een pen of insulinepompje horen tot onze taak.

Compressietherapie

Aan- en uitdoen van steunkousen, alsook het aanbrengen van windels ( Dauerbinde) zijn dagdagelijkse dingen.

Wondzorg

Wij zijn gespecialiseerd in het verzorgen van wondes, van operatiewondes tot open wondes, wondes met VAC-therapie, redons, verwijderen van draadjes/haakjes, …
Wij volgen regelmatig scholingen waarin de laatste evoluties in wondzorg worden toegelicht. Indien nodig nemen wij ook contact met gespecialiseerde wondzorgdeskundigen voor raad en daad!

Palliatieve ondersteuning

Indien mensen aan hun levenseinde komen of zeer slecht nieuws krijgen tengevolge van welke aandoening dan ook en nog slechts een beperkte levensverwachting hebben, staan wij ter beschikking om deze mensen te begeleiden, zowel op verpleegkundig vlak als op psychologisch vlak. Wij werken samen met palliatieve supportteams van professionele begeleiders (bv. Pallion).

Infuustherapie / spoeling van catheters

Het aanleggen van infusen langs alle mogelijke intraveneuze toegangswegen ( Port a cath, Hickmann, catheter in de arm) + het spoelen en plaatsen van een heparineslot in de catheters komen veelvuldig aan bod!

Bijvoedingen

Sondevoeding via een PEG-sonde of maagsonde via de neus valt binnen de mogelijkheden, wij werken nauw samen met de begeleidende diëtisten en de firma’s die deze voedingen aanbieden.
TPN voeding via intraveneuze weg is geen enkel probleem!

Medicatie

Wekelijks klaarzetten van medicatie nemen wij voor onze rekening alsook het dagelijks afleveren van de medicatie indien dit te verwarrend voor de patiënten is geworden en er fouten gebeuren.

Oogdruppels

Wij nemen de nazorg van oogoperaties voor onze rekening, alsook het dagdagelijks indruppelen bij mensen met uitdroging van de ogen.

Urinair stelsel

Procedures ivm de blaas, zoals spoelingen, plaatsen en vervangen van verblijfsondes en suprapubische sondes.

Stomazorg

Wij verzorgen ook alle soorten stoma’s, van urostomie tot colostomie.